Calitatile femeii moderne

Am gasit  undeva o descriere a femeii “moderne” . Mi se pare simpatica si destul de adevarata, (desi ma intreb, nu exageram cu dorinta de succes in toate si nu vrem prea mult sa fim Superwoman?). Cu toate acestea o voi traduce aici (cu unele adaugiri personale), ca o invitatie sa meditam fiecare la ce ne dorim de la viata ca femei pentru noi insene si si sa ne punem intrebarea daca, in goana noastra dupa o “viata de succes”, am inclus sau nu pana acum in ceea ce ne dorim si ceea ce ne face cu adevarat bine?


Iata si descrierea de care va spuneam:

“Femeia moderna este o femeie de succes pe toate planurile:social, afectiv, financiar, familial, spiritual, etc si in acelasi timp ea este o “fascinatoare”, constienta de senzualitatea ei si implinita erotic, pentru ca se cunoaste ca Femeie.

Increzatoare si gratioasa, amuzanta si hotarata sa elimine toate relele de pe aceste planeta, ea poarta lenjerie intima fina chiar si pe sub costumul de luptatoare, rade din toata inima si plange cu intelepciune si mananca cu drag prajituri delicioase, pe care stie sa le imparta cu ceilalti oameni, fara a numara caloriile si defectele pe care le are.

Ea vede lumea ca pe un loc in care femeile si barbatii exista ca si co-creatori si ii plac barbatii puternici si capabili, fie ca miros a parfum barbatesc sau doar a munca si fie ca sunt dispusi sa ceara sau nu indrumari atunci cand se ratacesc:), caci ei sunt sotii si fiii nostri, tatii si prietenii, iubitii si inspiratorii nostri, iar viata este infinit mai dulce si mai plina de sens alaturi de ei.

Aceasta femeie nu isi mai doreste sa isi dovedeasca superioritatea, dorinta ei este sa exceleze in ceea ce inima ei considera a fi pretios. Traieste viata ca pe un joc, fiind suficient de flexibila ca sa se aplece atunci cand viata ii cere a fi smerita si suficient de agila pentru a face salturi uriase catre ceea ce o cheama si nu ii este niciodata teama safaca ghidusii precum un copil, pur si simplu pentru ca e amuzant si relaxant. Iubeste simplitatea si este recunoscatoare pentru tot.”

Ce au uitat ei sa spuna este ca daca lupti sa salvezi lumea esti prea epuizata ca sa mai imparti prajitura ta cu altii si prea “importanta” ca sa maai razi precum copii. Iar asta e trist. Si desigur, au uitat sa spuna ca e perfecta! Pe toate planurile chiar!:)
Mie tot partea cu  simplitatea si rasul de copil si impartirea prajiturilor imi place cel mai mult. Perfectiunea mai poate sa astepte, caci ne face cam rigide si nu asta e ce imi doresc pentru viata mea.

 TU CE CALITATI CONSIDERI A FI IMPORTANTE PENTRU TINE, PENTRU VIITORUL TAU, DAR MAI ALES, PENTRU IMPLINIREA SUFLETULUI TAU?

*********
Anima 
 

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: