ARTA DE A FI O DOAMNA

Arta de a deveni o doamnă s-a pierdut odată cu încercarea femeii de a fi supraviețuitoarea unei lumi care aparținea bărbaților. O adevarată doamnă este un model pentru femeile din jurul său și un ideal pentru bărbații care ajung să o cunoască. Cum? Emană respect prin toți porii fără a fi agresivă, este feminină și senzuală fără a deveni vulgară, dar mai ales știe că succesul ei nu se bazează pe insuccesul altcuiva.

Arta de a fi o doamnă nu înseamnă altceva decât punctul maxim de feminitate pe care o dobândești odată cu educția din copilărie, condimentată cu un amalgam de metode old-fashioned. 

O doamnă învață din propriile greșeli, face ajustările de comportament necesare și va evolua întotdeauna.O doamnă știe să fie o femeie independentă fără să-și facă iubitul să se simtă inutil, dar mai ales știe să se facă apreciată de cei din jur fără a stârni invidie. Să devii o sursă de inspirație pentru cei din jurul tău nu este greu. Iată ce trebuie sa faci:


1. Nu bârfi:
A răspândi informații și a bârfi sunt lucruri diferite. Atunci când intenția ta este cea de a distribui o imagine negativă a altor persoane înseamnă că bârfești, deci nu ești demnă de statutul de doamnă.

2. Fii discretă:
O adevărată doamnă nu discută niciodată despre felul în care s-a despărțit de iubitul ei și nici nu-și spală rufele în public.

3. Fii punctuală:
O doamnă respectă timpul altora, atât la birou, cât și în viața persoanală. Punctualitatea este o calitate rară pentru care vei fi apreciată și admirată. Până la urmă, câte femei punctuale cunoști? Totuși, dacă ți se întâmplă să întârzii, alege cel mai delicat mod de a te scuza, fără să folosești explicații inutile sau obositoare.

4. Gândește înainte să vorbești:
În orice context, trebuie să-ți gândești cuvintele . Niciodată nu trebuie să comentezi greșelile altora, nu-l întrerupi pe cel care vorbește și nu jignești.

5. Spune „te rog” și „mulțumesc”:
Zâmbetul ți politetea sunt accesoriile de succes ale unei doamne, așa că nu fi zgârcită cu cele două cuvinte magice.

6. Fii naturală:
O adevărată Lady știe că un decolteu prea adânc sau o pereche de gene false îi poate face pe ceilalți să se simtă stânjeniți de prezența ei. Fii naturală, dar întotdeauna elegantă.

7. Informează-te:
Nu este suficient să fii frumoasă și cu bune maniere dacă nu ești și inteligentă. Acordă-ți o oră pe zi pentru a citi presa, cărți, site-uri de specialitate, altfel riști să fii luată prin surprindere atunci când porți o conversație.

8. Nu face complimente în grup:
Atunci când vrei să-ți faci cunoscute aprecierile față de o persoană, ai grijă ca acestea să fie într-un context intim. Nu vrei ca acea persoană să se simtă stingherită față de restul grupului.

9. Nu folosi telefonul mobil când ești într-o întâlnire:
Atunci când ieși cu prietenii sau ești într-o ședință, închide-ți întotdeauna telefonul. Este de prost gust să fii deranjată atunci când ai toată atenția asupra ta.

10. Fii o încântare pentru cei din jurul tău:
Reglează-ți tonul vocii, astfel încât să nu deranjezi pe nimeni. Atunci când vorbești și gesticulezi trebuie să fii delicată, totul în armonie cu înfățișarea ta generală.


SURSA: beautytips.ro/

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: