Despre "iubitul meu m-a înșelat"Chiar dacă nu scriu atât de des pe blog pe cât mi-ar plăcea să o fac, citesc deseori articolele de pe blogurile și site-urile la care m-am abonat. Din diferite motive: pentru fotografiile pe care bloggerii aleg să le publice, pentru ideile pe care le-am găsit interesante de-a lungul timpului, pentru exemplul de discernământ pe care scriitorul îl dă, și nu în ultimul rând pentru ținutele minunate pe care le postează unele femei. 🙂

Cum aluneca ieri, agale, cursorul pe ecranul laptopului, văd un al 2-lea articol pe subiectul “înșelatului” – ziceau fetele că nu ar trebui să “sărim repede cu mâinile în părul adversarei” ci să “îi altoim bine pe mascul”. 


Și în astfel de momente mă întreb: oare femeile acestea chiar așa gândesc cu adevărat? În profunzimea ființei lor asta își doresc? Să-l certe, să-i reproșeze unui bărbat că nu le mai iubește și că le înșeală, (sperand ca totusi sa il si tina langa ele? Mi se pare foarte confuz…)După primele mele experiențe relaționale, am fost inspirată cu o teorie, pe care o urmez și acum, și o voi urma mereu, pentru că este extrem de sănătoasă: îmi spun așa “eu îmi doresc alături un bărbat care să aleagă în mod conștient, î
n fiecare dimineață, să fie iubitul meu. El să fie cel care alege să își petreacă o nouă zi din viața lui, cu mine. Ca o chemare profundă a sufletului său. Nu să îl oblig eu să mă sune, să vină să mă vadă, să rămână în relație cu mine, să nu îl oblig la nimic, în niciun fel.Pentru că am incredere ca iubitul meu va lua mereu cele mai bune decizii pentru el și pentru iubirea noastră. Și chiar dacă nu va da în fiecare situație dovadă de înțelepciune, dar va fi mânat de bunăvoință, eu, cu sufletul deschis, îi voi împărtăși mereu viziunea mea asupra lucrurilor și astfel vom găsi o cale comună pe care să urcăm datorită iubirii noastre, în relație, tot mai sus.

Dar cum aș putea să îl cert că nu mă mai vrea? Păi eu i-am vrut mereu pe alții când ei m-au vrut? Și cum ar fi fost să mă țină legați de ei când aripile mele se îndreptau spre locuri în care ei nu mai puteau zbura?”


Dragele mele femei, lăsați bărbații să fie liberi! Dacă aveți încredere în ei și în maturitatea lor, în simțul responsabilității pe care îl au, în iubirea ce v-o poartă!

Și dacă nu aveți încredere, nu pot decât să îmi exprim profunda părere de rău că vă aflați într-o relație nepotrivită! Rolul femeii nu este să fie paznicul bărbatului! Nu, sub nicio formă! Rolul femeii este să se desăvârșească în iubire, să iubească infinit și să se lase adorată!Acolo trebuie să ajungem noi! Nu să ne împiedicăm în relații! Pentru că o relație fără iubire este doar o normă socială, un mod de a alege să ne trăim viața, gol și insipid. Nu de relații din acestea avem noi nevoie, ci de relații profunde de iubire, ideale, romantice, asumate, responsabile, al cărui scop să fie desăvârșirea întru iubire.


Și nu uita că te înșeală doar atunci când își înșeală inima. Când e cu tine și el nu vrea, de fapt, să fie cu tine. Atunci se înșeală pe el însuși și te înșeală și pe tine. Doar atunci…


Sursa: Cuvinte si Cu Lori

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s