Drumul spre Iubirea de sine

 Secret Garden – Poeme  – (Cymatics Remix)
    
 Astazi, fii rabdatoare si blanda cu tine.  Cand te trezesti dimineata, fii deschisa la ceea ce are ziua si viata sa te invete. Atunci cand ti se iveste in cale o incercare dificila, adu-ti aminte ca scopul ei principal este sa te ajte sa te iubesti pe tine insati si pe ceilalti oameni alaturi de care traiesti.


Cand mergi seara la culcare, inchide ochii si revezi cu ochii mintii actiunile cele mai importante sau semnificative pe care le-ai facut. Indreapta in mintea ta ceea ce e de indreptat si exprima-ti recunostinta pentru tot ce ai primit. Revezi acele momente in care te-ai lasat manata de teama si intelege faptul ca lipsa ta de amabilitate si iubire fata de ceilalti izvoraste intotdeauan din incapacitatea ta de a avea rabdare si intelegere fata de tine insati. Iarta-te pentru ca esti atat de aspra cu tine, pentru ca din aceasta cauza esti aspra cu cei din jur si afirma cu putere intentia ferma, plina de iubire, de a fi blanda, generoasa si iubitoare. 

Da-ti seama ca acesta este un proces. Nu il poti grabi, nu il poti forta sa se petreaca dintr-o data. Poti fi insa plina de bunavointa si astfel sa ii permiti sa se intample. Poti invata sa inviti pacea sa vina in mijlocul fricii tale. 

Nu te poti ‘forta” sa te iubesti pe tine insati si nu te poti forta sa ii iubesti pe ceilalti, asa cum nu poti forta niciun om sa te iubeasca. Ce poti sa faci pentru ca iubirea sa se manifeste, este sa te deschizi si astfel sa o inviti in viata ta. Iubirea incepe cu acceptarea a ceea ce este. Practica acceptarea atunci cand devii constienta ca esti critica cu tine insati si cu ceilalti. Accepta ceea ce se intampla..nu te autopedepsi, nu il pedepsi pe celalalt…si apoi imbratiseaza-ti experienta cu afectiune. Spune-ti: “Vad ca sunt critica, iar asta inseamna ca sunt speriata. Asta e tot. Imi este frica.” 
A te accepta pe tine insati in fiecare moment este o munca cu sufletul, o munca spirituala. Este o practica constanta. Nu exista scurtaturi, dar este ceea ce ne ajuta sa ne transformam viata.

Autor: prelucrare dupa un text de Paul Ferrini

**********

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: