Invatand sa faci dragoste, inveti sa iubesti

Lalo project feat aelyn  –  listen to me, looking at me
   

In adancul inimii, toti cautam modalitati de a oferi si de a primi iubire, de-adevaratelea si pentru totdeauna. Iubirea este singura alternativa de a trai conform fiintei noastre profunde, care ne face sa cautam dumnezeirea din fiecare om, sa traim la nivelul inimii noastre, cautand sa implinim cea mai adanca nevoie a noastra de a fi.

Iubirea poate fi exersata. A exersa iubirea inseamna sa fii tu insati si sa-ti exprimi profund simtirea inimii, inclusiv atunci cand faci dragoste. Daca nu iubesti cu adevarat, fiind la randul tau iubita si adorata, atunci imbratisarile se reduc doar la o pofta sau o simpla nevoie psiho-emotionala. Pentru unii, sexualitatea este doar o forma de a se elibera de stress. Pentru altii, este o speranta de a obtine afectiunea partenerului de cuplu sau un ritual al sigurantei si comoditatii familiale.

Daca nu e incarcata de asemenea atitudini ce reduc incarcatura iubirii, interactiunea femeii cu barbatul ramane proaspata, vie, plina de dragoste si de farmec. A face dragoste este o forma de arta, de rugaciune, o modalitate de a intra in comuniune cu iubirea cea mai profunda. Sexualitatea este un mijloc sublim de a exprima misterul sublim al iubirii prin intermediul muzicii trupului tau.

Sa inveti sa faci dragoste astfel, fiind doar iubire, este ceva la fel de concret cum e sa inveti sa canti la pian. Exersezi si o iei de la capat si faci greseli si inveti. Curand te trezesti ca, daca te relaxezi suficient si devii un vehicul transparent prin care spiritul creator se poate misca, din notele pe care le canti incepe sa apara muzica adevarata.

O semnificatie si o recunoastere profunda, poate chiar ceva sacru si in mod fundamental inefabil, incep sa curga prin degetele tale, prin clapele pianului, spre inima ascultatorului. Descoperi ca transmiti dinspre inima ta un sentiment nespus de profund prin felul in care canti la pian. Fluxul iubirii divine incepe sa se exprime prin sufletul tau, oricat de simpla ar fi tehnica ta. Asa se poate petrece si cand faci dragoste. Doar ca pianul la care canti – iubitul sau iubita – canta si el la tine.

De ce sa exersezi starea de deschidere ca iubire in timp ce faci dragoste? Deoarece, pentru cei mai multi oameni, indiferent cat de luminati sunt in alte domenii, viata lor sexuala si emotionala ramane dificila.  Pentru majoritatea oamenilor, sexualitatea este una dintre cele mai dificile, mai placute si frustrante parti ale vietii lor. E un colt ascuns in care isi tin secretele rusinoase si visele interzise. In general, viata sexuala a unei persoane se afla printre cele mai putin luminate aspecte ale existentei sale; foarte multi oameni care sunt sanatosi din punct de vedere fizic, care au suucces financiar sau chiar o viata spirituala bogata, au adesea vieti sexuale dificile si neimplinitoare.

Urcusurile si coborasurile emotionale si impulsurile erotice nu sunt insa obstacole, ci furnizeaza un instrument unic prin care se canta atotputernica muzica a Iubirii. Cei indragostiti stiu cu siguranta despre ce vorbesc acum. Starea instrumentului – trecutul  suferintelor relationale, dorintele si respingerea lor – devine irelevanta pe masura ce inima noastra se abandoneaza in profunzimea transmisa prin iubirea noastra. O vioara, chiar deteriorata, in mainile unui muzician inspirat, indragostit de muzica, transmite mai multe sentimente decat un Stradivarius in mainile unui om lipsit de pasiunea de a canta si de virtuozitate.
Din pacate, de obicei dezvoltarea profunzimii erotice se opreste la o varsta frageda – cum s-a intamplat si in cazul parintilor nostri – si ne luptam parca sa articulam muzica noastra senzuala cat de bine putem, fara a merge mai in adancimea constiintei si a iubirii si sfarsim astfel cantand iar si iar acelasi cantecel simplu, cand am putea canta mari simfonii. Apoi ne trezim, cu regret, ca suntem prea batrani ca sa mai putem canta.

Cum ne putem dezvolta continuu in domeniul intim al vietii noastre erotice?

Unicul talent foarte important de invatat este practicarea iubirii, a deschiderii si a daruirii – care sunt doar cuvinte diferite pentru a descrie unitatea, iubirea pura si existenta libera a spiritului, sursa tuturor inspiratiilor adevarate.
Poti exersa diverse tehnici de control al respiratiei si miscari pana ti se jupoaie pielea:), si tot nu vei trai niciun moment de orgasm autentic, extatic, daca nu esti dispusa sa renunti la limitele tale si sa te deschizi dincolo de toate rezistentele tale in fata iubirii. Aminteste-ti ca o muziciana retinuta nu e deloc o muziciana si cu atat mai putin o indragostita adevarata.

Inainte, iubeste!

Sursa: David Deida, “A face dragoste cu Dumnezeu”

***********

Anima

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

4 thoughts on “Invatand sa faci dragoste, inveti sa iubesti”

 1. \” daca nu esti dispusa sa renunti la limitele tale si sa te deschizi dincolo de toate rezistentele tale in fata iubirii\”… zise un barbat… (a se citi \”in fata sexului\”)

  Like

 2. a fi deschis in fata iubirii inseamna a fi deschis in fata IUBIRII. Punct. Iubirea cuprinde si sexualitatea, da, nu te contrazic deloc. Insa sexul nu cuprinde nimic altceva decat ..sex..in lipsa iubirii. Si da, nu sunt deloc de parere ca o femeie care spune ca iubeste, insa este inchisa la nivel erotic fata de iubitul sau, (chiar si daca mai sunt unele probleme la acest nivel si nu e dispusa ca impreuna cu el sa invete sa se deschida ca iubire si sa invete unul de la altul si de la iubirea ce stie intotdeauna sa ne arate drumul), iubeste cu adevarat si cu intreaga ei fiinta.Daca vrei, te rog detaliaza mai mult ceea ce dorestio sa transmiti.. Te imbratisez

  Like

 3. Mi s-ar fi parut mai credibil daca ceea ce scrie in articol ar fi fost creat de o femeie. Am dubii daca vine de la un barbat. Latinii aveau o vorba: \”Cui bono?\”

  Like

 4. in cartea sa , David Deida, psihosexolog de renume mondial, terapeut si profesor de sexologie la universitate, include la fiecare capitol o sectiune pentru barbati si una pentru femei. Am citat aici din sectiunea pentru femei, caci partea pentru barbati e pentru ei:)…Deida merita toata increderea noastra, caci a lucrat cu sute, daca nu chiar mii de cupluri.. Si cred ca ne servesc totusi descoperirile lui in domeniu, pentru ca sunt bazate pe experianta atator femei..Bineinteles, ar fi super ca femeile sa scrie si ele mai amanuntit despre acest domeniu atat de important. Deocamdata imi plac Nicole Daedone si Kenya K Stevens, desi nu sunt de acord in totalitate cu niciuna dintre ele, totusi ele vorbesc foarte mult pornind de la experienta lor personala, de la viata proprie si abordeaza cu multa deschidere si curaj acest subiect atat de intim, lucru pentru care le admir foarte mult

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: