INCREDEREA IN SINE – se naste atunci cand te asculti

Beyonce-Listen
   
  Asculta  mai multe  audio   diverse

Una din melodiile mele preferate este “Listen”  : as ptea-o numi un  manifest al propriei identiati – vocea unei femei se inalta, afirmandu-si unicitatea, gasind forta de a  se desprinde de asteptarile celor din jur (oricat de dragi), pentru a se gasi pe sine si a se manifesta  urmand vocea launtrica, glasul propriei inimi.


Cred ca fiecare inima e unica. 
Si cred ca fiecare inima vorbeste.


In taina, inima ne indeamna spre ceea ce este bun pentru noi; ne povesteste despre ceea ne dorim cu adevarat si ne da ghes, tresarind, ori de cate ori in viata noastra se ivesc ocazii de a ne implini visele, dorurile, aspiratiile, dorintele cele din inima, ce fac sa ne creasca inima de bucurie.


Ei bine, din aceasta ascultare a inimii,din aceasta afirmare de sine si manifestare a ceea ce suntem, in mod unic si irepetabil fiecare, se naste INCREDEREA IN SINE.

Pentru ca increderea in sine e acea certitudine ca tu esti tu si ca e bine ca esti . 
Este un dar pe care ti-l faci tie insati ori de cate ori apleci urechea ca sa auzi si talmacesti susurul inimii tale; un dar care te face sa zambesti, sa iti faci vocea auzita in inaltul cerului, sa dansezi libera pe scena vietii, sa fi -simplu- TU insati.

* “A iti dori sa fii altcineva, inseamna sa pierzi ceea ce esti”.
* “De ce sa te compari cu altcineva? Nimeni din intreaga lume nu se pricepe mai bine decat tine sa fie Tu”.

* “Inainte de a iubi pe cineva, trebuie sa te iubesti pe tine insati. Acceptand ceea ce esti si fiind la maxim tu insati, ii vi face fericiti pe ceilalti prin simpla ta Prezenta.”

Vine o vreme in viata oricarei femei, o vreme de rascruce, cand este tipul ca ea sa se retraga, in inima, pentru a se privi pe ea insasi. Pentru a se asculta si cunoaste pe ea insasi. Un timp pentru a cerne si a discerne.O rupere din lantul obisnuintelor, o desprindere de ceea ce e cunoscut. Solitudine si oglindire in ape limpezi.

Ca si cum, din foaie plina de ceea ce au scris ceilalti despre tine si tu ai incercat sa cofirmi, devii creion cu radiera – stergi si corectezi, renunti la cee ce nu esti…Adaugi si scazi,scrii si compui…ASCULTI. 
Te asculti si vocea inimii tale, desprinsa din murmurul multimii, regasita in sine, se desfasoara in acorduri de celesta simfonie, iar viata ta devine AUTENTICA.

****************************

Anima


Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

3 thoughts on “INCREDEREA IN SINE – se naste atunci cand te asculti”

  1. Multumesc,Anima!Mi-am reamintit,ca doar ascultand glasul inimii am reusit sa descopar o lume mai buna si sa intalnesc iubirea…sa primesc iubirea celui pe care il asteptam de mult.Barbatul inimii mele m-a ajutat sa aflu cine sunt cu adevarat si sa am incredere in mine.Acum sunt femeia ce stie sa daruiasca,pentru ca stiu ca sunt perfecta asa cum sunt si iubesc tot ceea ce inseamna viata.

    Like

  2. Foarte frumos blogul felicitari:)Mi-as dori sa-mi ascult inima si sa am incredere in mine, insa imi este foarte greu ..persoana pentru care mi-as da si viata e rece , ii e frica sa-mi recunosca caltiatile ,iar eu am atata nevoie ca cineva sa-mi recunoasca lucrurile bune…..Atunci cand mi-am pus sufletul pe tava ,cursul vietii mele a luat o alta intorsatura..Am ajuns la concluzia ca frica de a nu fi singur ,frica de a o lua de la capat ne fac sa fim sclavii propiei noastre vieti dezastruoase .M-am pierdut si nu ma mai regasesc . (ELA

    Like

  3. Crede in tine, Ela si in Dumnezeu si te vei regasi. Crede sufletului tau frumos. Crezand in tine insati si ceilalti vor incepe sa te vada cu adevarat. Cere-i lui Dumnezeu sa iti daruiasca ceea ce este bn pentru tine. El ne ajuta mereu si ne ridica de oriunde am fi. Pe mine m-a ajutat intotdeauna, in cele mai grele situatii, m-a scos la lumina.Sunt alaturi de tine si te imbratisez cu drag, sper ca articolele de pe acest blog te vor inspira. Eu simt ca esti foarte frumoasa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s