Ce este feminitatea?

A fi Femeie este o arta.

Iar arta pare sa fie exercitiul cunoasterii, autocunoasterii si mai ales, al aplicarii esentei interioare ca pe un dar binefacator care prezinta  si celor din jur cine si ceea ce esti, in prezenta divina si umana.
Fi o adevarata Printesa a spiritului, comunicarii si pasiunii de a te darui, fi o capodopera. Fi una dintre fiintele care stie sa puna cu multa acuratete punctul pe I. Adica pe IUBIRE.
 ******************************************
Arta de a fi femeie, Feminitatea este rezultatul unei stranii si misterioase alchimii care îsi gaseste componentele în cea mai profunda intimitate.
Într-o originala definitie, Gérard Depardieu considera ca „feminitatea este ospitalitate, uvertura, este stiinta de a exista, de a nu se lasa atinsa de priviri vatamatoare, insistente, abuzive!!!”
Ce este deci aceasta calitate cu care ar trebui sa fie înzestrata fiecare femeie? Si, de ce exista sentimentul ca nu toate femeile ar detine mult apreciata calitate?
De ce se spune despre unele femei ca stralucesc de feminitate si de ce nu se spune acelasi lucru despre altele?

Arta de a fi femeie are unele zone comune cu planul frumusetii. Ar fi însa o eroare sa gândim ca drumul feminitatii se reduce la… centimetrii taliei sau bustului. Feminitatea scapa legilor formelor si contururilor generale. Frumusetea sânilor, talia fina, picioarele impecabil „sculptate” nu pot sa anuleze existenta unei inimi uscate, o minte nu prea ascutita sau o comportare provocatoare afisata cu grosolanie. De fapt, a încerca sa întelegem feminitatea înseamna sa abandonam aparentele pentru a patrunde tainele sufletului, inimii, mintii,corpului feminin. Inseamna a explora in acelasi timp universul iubirii. Femeia care este o opera de arta pune cate o scanteie de iubire in toate: si in inima si in minte si in ceea ce face cu si pentru trupul ei.
Întrebati ce este feminitatea, barbatii raspund aproape la unison: „ceva deosebit”. Este arta de a fi cu adevarat femeie.

Feminitatea presupune, de asemenea, o anumita maniera de a vorbi, de a merge, de a se misca, de a asculta un interlocutor, de a vibra.
Jeanloup Sieff, un celebru fotoreporter francez considera ca „feminitatea este frumusetea interioara. Ea este mai mult un comportament decât o aparenta. Frumusetea, feminitatea nu sunt altceva decât proiectia calitatilor interioare. Acestea se pot cultiva, eventual, dar nu se pot impune autoritar.”

Din aceste motive, feminitatea nu este afectata de vârsta. Din contra, timpul o amplifica.

 
Sursa: http://www.revistamagazin.ro

*************************************************

 Suflet sublim de Femeie,

prin articolele acestui blog vom explora impreuna tainele feminitatii. Pe parcursul unei serii de articole vom urmari sa deslusim raspunsul la intrebarea : CE ESTE FEMINITATEA, ACEST FARMEC TULBURATOR CE EXALTA SUFLETELE, INSPIRANDU-NE ASEMENEA UNEI OPERE DE ARTA?

Urmeaza sa aprofundam din ce in ce mai mult perfectionarea in arta feminitatii prin tehnici feminine, cunoasterea si accesarea arhetipurilor, prin metode de “infrumusetare” a sufletului in primul rand, dar si a aptitudinilor de exprimare a acestuia, de modelare a trupului si a modului de a gandi , de accesare a inzestrarilor noastre naturale, innascute si de educare si cultivare a calitatilor specifice feminitatii sublime. 

Suntem femei, iubite, muze si zeite si fiecare fateta minunata a feminitatii nostre este un dar pe care ni-l putem oferi noua insene si lumii intregi autodescoperindu-ne si explorand misterul fascinant al bucuriei de a fi Femeie.
Ca orice arta si arta feminitatii aduce cu sine incantare si revelatii .

Te invit sa pasim impreuna pe coridoarele misterioase ale Feminitatii fascinante! Incalta picioarele tale frumoase in pantofii cei rosii 🙂 si urmeaza in pasi de dans acest drum tainic al cunoasterii de sine.  Urmandu-l, devii cu fiecare treapta o Muza inspiratoare a Artei-Feminitatii 

Bine ai venit, Suflet incantator de Femeie !

***********************************************

Anima
                 -va urma-

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

2 thoughts on “Ce este feminitatea?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s