SA VINDECAM DIN INTERIOR AFECTIUNILE TRACTULUI GENITAL FEMININ

Cauza suferintelor din sfera genitala este existenta unor tensiuni, frustrari, neimpliniri legate de aceasta zona. In sens mai larg, sunt tensiuni si frustrari legate de sfera interactiunilor de tip relational- parteneriat, relatii sociale, relatii familiale.
Asadar, nu este vorba doar de aspectul erotic, sexual, ci de intregul ansamblu al relatiilor stabilite de pe pozitii (care ar trebui sa fie)egale. (Relatiile care presupun atitudini de comanda/subordonare – deci in care cei doi oameni se afla pe trepte ierarhice diferite de tip sef/subordonat, superior/inferior, vor conduce la tulburari legate mai ales de sfera digestiva).

Exista trei tipuri de atitudini gresite: atasamentul, orgoliul, teama

 Aceste trei tipuri de atitudini vicioase legate de interactiunile cu barbatii din viata ta sunt, mai pe larg:

a) atasamentul, posesivitatea, complacerea (dominanta de apa)

b) mania, orgoliul, inversunarea, ostilitatea (dominanta de foc)

c) neincrederea, teama, anxietatea (dominanta de aer)
Este adevarat prin urmare ca in geneza tulburarilor legate de sfera genitala, rolul cel mai important il au relatiile de cuplu (interactiunea cu barbatul pe care il iubiti, fie el sau sot sau logodnic, iubit).
Initial, femeia va resimiti sentimente de un tip sau altul. Repetarea si/sau reprimarea lor determina acumularea in plan emotional, apoi densificarea progresiva si implicit coborarea treptata a frecventei de vibratie (o persoana cu dominanta apei, spre exemplu, resimte mai intai ca s-a atasat de barbat si o doare orice face el altfel decat pana atunci sau altfel decat se asteapta/isi doreste ea. Mai apoi, cade intr-o stare de nepasare, inertie, pentru a isi inabusi suferinta ; femeia cu dominanta de foc simte intai manie, ostilitate; o puternica stare de revolta, ura si chiar tendinte distructive, violente – apoi reprimarea acestei revolte, care izbucneste insa la suprafata in mod repetat ; femeia de tip aer simte initial neincredere, ulterior teama, anxietate, angoasa).
Procesul continua pana se produce o descindere in urmatorul domeniu de vibratie – planul bioenergetic, generand manifestari functionale si senzatii (dureri, crampe, apasare,etc), lipsite de o baza organica. Acumularea progresiva a frustrarilor si energiei si pe acest nou nivel duce la o noua coborare globala in planul fizic al manifestarilor fizice. Abia acum este momentul cand apar leziunile organice – fibrom uterin, chiste ovariene, infectii genitale, anexita, etc.
Trebuie precizat ca exista si manifestari aflate la granita dintre functional si fizic. Acestea sunt sangerarile genitale (desigur nu atunci cand sunt legate de un fibrom uterin sau de o tumora maligna) si multe forme de leucoree (adesea negasindu-se niciun agent patogen). Acestea reprezinta o manifestare in plan fizic (sunt mai mult decat senzatii dureroase) – de fapt sunt expresia straduintei de a elimina intr-un fel tensiunile acumulate in sfera interactiunilor amoroase, de cuplu, familiale, sociale, etc. Ineficienta sau neutralizarea acestui mecanism (tratand doar efectele,manifestarile, fara a ne adresa cauzei psiho-emotionale) duce la aparitia leziunilor organice propriu-zise. De aceea de multe ori sunt asociate manifestari functionale (dureri), organo-functionale (scurgeri, sangerari) si organice propriu-zise ( fibrom, chist, infectie, etc), eroarea curenta fiind aceea de a percepe lantul cauzal inversat: credem ,in mod eronat ca fibromul, spre exemplu, este cel care determina metroragia si durerile.
— adaptare dupa volumul ” Plante de leac pentru tamaduirea sufletului”, autori dr. Dragos Dorin, biochim. M.Bratu, dr. Adrian Cicortas

–VA URMA–

Author: Alina Dospinescu

Psiholog, trainer si Specialist in Academia Femeilor, Alina ajuta femeile sa se deschida fata de energia sacra a feminitatii si sa faca din viata in trup de femeie o binecuvantare pentru sine si pentru cei dragi. In calitate de facilitator de workshopuri si Grupuri pentru femei, ofera nu doar consilere si ghidare prin exercitii practice de feminitate (fata in fata si online), ci si caldura sufleteasca si incredere in sine femeilor cu care lucreaza, pentru ca stie ca orice transformare porneste in primul rand din inima. Alina aduce bucurie, iubire, transformare si o scanteie de magie divina in viata femeilor ce aleg sa descopere feminitatea lor unica si fascinanta in minunatul cadru al Grupurilor de Feminitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s